You are currently viewing The importance of a Website

The importance of a Website

Ποσό απαραίτητη είναι μια σωστή ιστοσελίδα για την επιχείρηση μας?

Πολλοί έχουν σκεφτεί πως το τελευταίο που χρειάζονται για την προβολή (και όχι μόνο) της επιχείρησης τους είναι μια Ιστοσελίδα. Άλλοι σκεφτονται πως θα αρκεστούν σε μια προβολή μέσω των Social Media η καταφεύγουν σε μια πολύ οικονομική λύση που τελικά θα τους κοστίσει, εκτός από χρονο και χρήμα, ίσως και κάτι πολύ πιο ουσιαστικο, την εικόνα της επιχείρησης τους.

Αλλά τελικά τι εστί διαδίκτυο? Τι εστί ιστοσελίδα? Γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί?

Ας πάμε λίγο πιο πίσω, εκεί που ξεκίνησαν όλα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα σημερινά δεδομένα του Διαδικτύου.

Η ιστορία του διαδικτύου (Internet)

Arpanet

Με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, την δεκαετία του 1950, άνοιξε μια νέα οδός. Επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτειες Αμερικής, στο Ηνωμένo Βασίλειο και την Γαλλία ξεκίνησαν να δουλεύουν σε δίκτυα ευρείας περιοχής φτάνοντας μετά από αρκετά χρόνια πειραμάτων, και συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου του1969, στην αποστολή του πρώτου διαδικτυακού μήνυματος μέσω του δικτύου ARPANET απο το πανεπιστήμιο της Καλιφορνια (UCLA) στον δεύτερο κόμβο του δικτύου οπου ήταν το ερευνητικό ίδρυμα του Στανφορντ (SRI).


Ένας ενεργός υπολογιστής συνδεδεμένος στο δίκτυο ARPANET, circa 1970.
Image Source: Computer History Museum
Επιστήμονες που εργάζονται για την ανάπτυξη του διαδικτύου

Μετά από πολλά μεταγωγικά δίκτυα και αρκετά χρόνια αργότερα φτάνουμε στις αρχές του 1990 όπου αρχίζουν και εμφανίζονται ιδιωτικοί παρόχοι σε κάποιες πόλεις της Αμερικής αλλά με αρκετά περιορισμένες δυνατότητες.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 το διαδίκτυο είχε ένα επαναστατικό αντίκτυπο στον πολιτισμό, το εμπόριο και την τεχνολογίας. Η επανάσταση αυτή προήλθε από έρευνες που είχαν ξεκινήσει 15 χρόνια νωρίτερα στο CERN της ελβετιας οι οποιες απέδωσαν καρπούς και μας έφεραν ένα ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών όπου οι χρήστες μπορούσαν να τις αναζητήσουν μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο σε ένα άλλο. 

Ο Πέιτζ και ο Μπριν στο συνεργείο του Μένλο Παρκ πέντε χρόνια πριν την αρχική δημόσια προσφορά τους


Λίγο πιο συνοπτικά σε κάποια απο τα πιο σημαντικά διαδικτυακά άλματα. Το 1991 είχαμε επίσημα την πρώτη ζωντανή μετάδοση εικόνας μέσω διαδικτύου. Το 1993 πλέον μπορούμε να πλοηγηθούμε στο Internet και το 1998 μπαίνει στη ζωή μας μια εταιρεία που ιδρύθηκε απο δύο φοιτητές που έκαναν το διδακτορικό τους στο Stanford University, τους Larry Page και Sergey Brin, οπου φέρνει την επανάσταση στο Internet όπως το ξέρουμε σήμερα.
Η εταιρεία αυτή ονομάστηκε Google.


Βάσει όλης αυτής της εξέλιξης των δικτύων, τα μεγάλα μυαλά και τους οραματιστές της εποχής και περνώντας απο πολλούς ενδιάμεσους διαδικτυακούς σταθούς, φτάσαμε στο σήμερα σε ένα διαδικτυακό σύστημα γνώστό σε όλη την υφήλιο ώς παγκόσμιο ιστό όπου συμβολίζεται με το γνωστό WWW (World Wide Web).

Βάσει αυτού του πρωτοκόλλου εξελίχθηκε ο διαδικτυακός κόσμος και μαζί με αυτόν οι αγορές και περάσαμε στην εποχή της πληροφορίας.

Η πρώτη διαδικτιακή μετάδοση βίντεο – 1991

Η σπουδαιότητα μιας σωστής Ιστοσελίδας

Φτάνοντας στο σήμερα οι περισσότερες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους στηρίζουν το μάρκετινγκ της επιχείρησης τους ψηφιακά. Το ψηφιακό μάρκετινγκ αποτελείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από ψηφιακές διαφημίσεις αλλά ο κορμός του ψηφιακού μάρκετινγκ μιας επιχείρησης ξεκινάει από την Ιστοσελίδα αυτής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στηρίζονται στις πρώτες εντυπώσεις, επηρεάζονται από το ρεύμα της εποχής και δεν δίνουν δεύτερες ευκαιρίες.

Για αυτό τον λόγο ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας θα πρέπει να γίνεται από ειδικούς οι οποίοι παρακολουθούν τις σχεδιαστικές τάσεις σε όλον τον κόσμο, γνωρίζουν πως θα πρέπει να είναι η δομή της ιστοσελίδας σας ακόμα και σε τι χρωματική παλέτα θα υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους επισκέπτες βάσει του προϊόντος η των υπηρεσιών που παρέχετε.

Αυτό συν πολλά ακόμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να δουλέψουν αρμονικά με ένα καλογραμμένο κώδικα όπου θα κάνει εύκολη, γρήγορη και διαδραστική την πλοήγηση ενός ψηφιακού επισκέπτη στη σελίδα σας και θα τον κάνει να νιώσει άνετα και φιλόξενα ώστε να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον του για την επιχείρηση μας.

Μεσα από την ιστοσελίδα μας μπορούμε να προωθήσουμε την δουλειά μας, τα προϊόντα μας, να επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μας, να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος, να προωθήσουμε τις προσφορές μας καθώς και να στηρίξουμε την ψηφιακή διαφημιστική μας καμπάνια. 

Μια επιτυχημένη ιστοσελίδα ανοίγει την ψηφιακή πόρτα της επιχείρηση μας και μας προσφέρει άπειρες δυνατότητες στην επιτυχημένη προώθηση της.

Όλες οι ιστοσελίδες είναι ίδιες όμως?
Και αν όχι ποια είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες?

Κατηγοριες Ιστοσελίδων

Οι ιστοσελίδες χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα της χρήσης τους και τη διαδραστικότητα τους.
Υπάρχουν λοιπόν οι Στατικές ιστοσελίδες και οι Δυναμικές ιστοσελίδες

Στατικές Ιστοσελίδες | πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι στατικές ιστοσελίδες ή αλλιώς ιστοσελίδες παρουσίασης χρησιμοποιούνται κυρίως για να παρουσιάσουμε διαδικτυακά ένα σταθερό περιεχόμενο όπως τα στοιχεία της επιχείρησης μας, ίσως κάποιον κατάλογο η κάποια φόρμα επικοινωνίας. Είναι μια μορφή ιστοσελίδας που δεν περιέχει πολλές πληροφορίες αλλά λίγες και ουσιαστικές. 

Το πλεονέκτημα μιας στατικής ιστοσελίδας είναι πως είναι “ελαφριά” και ανοίγει πολύ γρήγορα όταν κάποιος την επισκέπτεται καθώς και αν είναι και σωστά στημένη είναι πιθανό να προτιμηθεί από τις μηχανές αναζήτησης σε κάποια αναζήτησή.

Το μειονέκτημα μιας στατικής ιστοσελίδας είναι πως δεν είναι προσβάσιμη για ανανέωση των πληροφοριών από τον χρήστη ή τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας παρά μόνο από τον δημιουργό της.

Για αυτό και αυτές οι σελίδες προτιμούνται από επιχειρήσεις που δεν χρειάζεται να ανανεώνουν το υλικό τους πολύ συχνά. 

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής η ανανέωσης των πληροφοριών μιας στατικής σελίδας.


Δυναμικές Ιστοσελίδες | πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα 

Οι δυναμικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις όπου θέλουν περισσότερη πληροφορία με περισσότερη πολυμεσική κίνηση.Τα πλεονεκτήματα μιας δυναμικής σελίδας είναι πως πληροφορια μας μπορεί να είναι απεριόριστη, να είναι εμπλουτισμένη με περισσότερα πολυμέσα, να είναι πιο διαδραστική και με περισσότερη κίνηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως blog η ως το ηλεκτρονικό κατάστημα μιας επιχείρησης.

Το μειονέκτημα μιας δυναμικής σελίδας είναι πως είναι πιο βαριά από μια στατική ιστοσελίδα και χρειάζεται περισσότερη ώρα να ανοίξει κατά την επίσκεψη της.

Παρόλα αυτά είναι το είδος που κυριαρχεί στην αγορά λόγω των πολύ μεγάλων δυνατοτήτων που μας δίνει.


Τι ιστοσελίδα χρειάζομαι και ποσό μπορεί να κοστίσει?

Στην Ocean Multimedia Production & Design υποστηρίζουμε πως δεν ταιριάζουν όλα για όλους. 

Η όλη μας φιλοσοφία στηρίζεται στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών μιας επιχείρησης αλλά και των αναγκών της.

Έτσι λοιπόν η απάντηση στην ερώτηση “ποια είναι η ιστοσελίδα που χρειάζομαι εγώ για την επιχείρηση μου είναι πως” είναι πως μετά από ένα ραντεβού με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας μας και κάνοντας μαζί την ανάλυση των αναγκών σας, θα σας προτείνουμε αυτό που είναι καλύτερο για τη δίκη σας επιχείρηση, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως θα είναι και το πιο ακριβό, αλλά σίγουρα το ιδανικότερο πλάνο προσαρμοσμένο στο προφίλ της επιχείρησης σας.

Θα ήταν τιμή μας να σας καθοδηγήσουμε, να εκτιμήσουμε μαζί τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης σας και να δημιουργήσουμε μαζί κάτι μοναδικό.

Leave a Reply